100% KVALITET


SIKKER BETALING


FRI FRAGT VED KØB OVER 350KR.


LEVERING 1-3 DAGE


FRI FRAGT VED KØB OVER 350 KR.


LEVERING
1-3 DAGE

Hvis du tror, at serum er et ”nice to have” i din hudplejerutine, så er denne artikel lige noget for dig. Serum er nemlig et af de vigtigste trin i din daglige hudplejerutine. Her gennemgår vi alt, der er værd at vide om serum: Vi svarer på spørgsmål som: ”Hvem er serum til?”, ”Hvilken serum skal du vælge?” og ”Hvordan virker serum egentlig?” Serum er en af de dyreste typer skønhedsprodukter på markedet, men det er der en god grund til, de er nemlig smækfyldt med aktive ingredienser, som din hud elsker. Hvis du ikke troede, at serum er en nødvendighed i en effektiv hudplejerutine, så har du endnu til gode at se, hvad det rigtige serum kan gøre for dig. I modsætning til hvad mange tror, er serum nemlig et essentielt trin i din hudplejerutiner – især hvis du har specifikke hududfordringer du gerne vil arbejde på.

Hvad er et serum?

Et serum er en koncentreret form for pleje, som ofte har en tyndtflydende konsistens og som trænger hurtigt ind i huden. Serum er beregnet til brug under din federe fugtpleje, såsom cremer og olier. Et serums opgave er at gå ind og arbejde på et eller flere specifikke hudproblemer, fordi det trænger længere ned i huden end en ansigtscreme eksempelvis gør.

Hvornår bruges et serum?

Serum skal bruges som sidste trin, inden din regulære fugtpleje (creme, ansigtsolie eller solfaktor), hvor det har de optimale betingelser for at trænge ordentligt ind og udføre sin opgave. Serummer kan bruges både morgen og aften. Et serum skal altid følges op af en creme, da de som regel ikke er nok i sig selv til at opfylde hudens behov for fugt og næring på grund af deres tynde konsistens.

Hvem kan bruge serum?

Langt de fleste kan have glæde af et serum. Vi anbefaler, at man begynder at tilføje dem til sin hudplejerutine omkring 25-års alderen, men der er ingen skade i at starte før. Der findes nemlig serummer til alle aldre og hudtyper, du kan både få nogle super fugtgivende varianter Bionic Face Serum Intensiv fugtgivende serum – LOKOO Webshop, som vedligeholder en sund fugtbalance i den unge hud samt serummer, der virkelig opstrammer og udglatter huden, hvis man har rynker og fine linjer man ønsker at minimere Tri-Therapy Lifting Serum Bestseller serum – LOKOO Webshop

Hvordan virker et serum?

Som nævnt, er et serum en koncentreret form for pleje, hvilket betyder, at du finder et højere indhold af ”aktive” ingredienser heri. De ”aktive” ingredienser er dem, som leverer den virkning serummet reklamerer med og den høje koncentration sikrer, at du kan se resultater i huden ret hurtigt. Dertil kommer, at den lette og tyndtflydende konsistens et serum også har, hjælper de aktive stoffer med at trænge dybere ned i huden end de ville gøre i eksempelvis en ansigtscreme. Dermed har et serum de bedste betingelser for at afhjælpe din huds udfordringer – ofte ganske dramatisk.

Hvilket serum skal du vælge?

Serum skal bruges som sidste trin, inden din regulære fugtpleje (creme, ansigtsolie eller solfaktor), hvor det har de optimale betingelser for at trænge ordentligt ind og udføre sin opgave. Serummer kan bruges både morgen og aften. Et serum skal altid følges op af en creme, da de som regel ikke er nok i sig selv til at opfylde hudens behov for fugt og næring på grund af deres tynde konsistens.

Nogle af vores udvalgte favoritter

Sådan får du mest ud af din serum

Serummer er som regel lidt dyrere produkter, og derfor giver det god mening, at vi forsøger at få så meget ud af dem som muligt. Her er et par tips til at sikre, at dit serum virker optimalt.
Rens huden grundigt
Vi ved godt, at dette tip måske lidt giver sig selv, men du ville blive overrasket over, hvor mange mennesker der skipper en ordentlig ansigtsrens og i stedet bare tørrer lidt makeup af med en renseserviet Udover at den metode ikke renser huden tilstrækkeligt, forhindrer den også din øvrige hudpleje – og især dit serum – i at trænge ordentligt ind og virke, fordi der stadig sidder masser af makeup og snavs tilbage på huden hvis du kun bruger en renseserviet, hertil kan vi fx anbefale vores lækre rense fra Banila Co: Banila CO - LOKOO Webshop Sørg for at rense huden med en regulær ansigtsrens – gerne efter du har fjeret din makeup med en dedikeret makeupfjerner eller renseserviet. Ved at rense huden over 2 gange (det man kalder ”double cleanse”), sørger du for, at både makeup og snavs er af huden, samt efterlader den i balance – og dét er noget, som et serum kan arbejde optimalt med.
Brug serum optimalt
Med trin som rens, toner, serum, creme og øjencreme i en hudplejerutine er der ikke noget at sige til, at det kan være lidt forvirrende at afgøre i hvilken rækkefølge man skal bruge de forskellige produkter. Dit serum skal bruges som trinnet før din ansigtscreme eller olie, uanset om det er morgen eller aften. Den tynde konsistens gør, at det ikke kan trænge ordentligt igennem hvis du kommer creme på først, og en god tommelfingerregel er, at de tyndeste konsistenser skal på først. Brug det derfor efter rens og toner men før creme for de bedste resultater.
Brug nok serum
Solcreme er ikke det eneste produkt vi har tendens til ikke at bruge nok af, det gælder også serum. Om det er fordi vi sparer på de dyre dråber eller måske bare ikke helt tænker over det, er det vigtigt, at komme nok produkt på huden for at det virker. Vi skal jo gerne dække huden med et jævnt lag så alle afkroge af ansigtet og hals får kærlighed. Den præcise mængde du skal bruge, varierer selvfølgelig fra produkt til produkt, men en mængde der svarer til to ærter passer meget godt som udgangspunkt.
Opbevar serum rigtigt
Serum indeholder ofte mere avancerede ingredienser såsom A- og C-vitamin. Selvom denne type ingredienser er helt vildt effektive, er de desværre også ofte ret ustabile. Det betyder, at de skal forstyrres så lidt som muligt af lys, luft og fugt. Tænk derfor over, hvor du opbevarer dit serum, det værste du kan gøre, er at have det stående åbent på et oplyst badeværelse. Har du en skuffe et mere køligt sted, kan du med fordel opbevare dit serum (og resten af din hudpleje) der. Husk at skrue låg godt på efter brug, så holder produktet sig friskt og aktivt så længe som muligt!
Newglow Newglow
Mizon - Snail Repair Intensive Essence iUNIK - Black Snail Restore anti-age Serum

Hvad er forskellen på serum og essens?

Essens og serum er ligeledes to helt forskellige produkter. De sidste par år har essenser vundet frem herhjemme. En essens er en produkttype der stammer fra Asien, hvor de har en lang tradition for at arbejde i en masse lag når det kommer til hudpleje. En essens er grundlæggende en skintonic; et tyndtflydende, vandigt produkt som forbereder huden på yderligere pleje samtidig med, at det balancerer huden og tilfører fugt. Det er rigtig effektivt at bruge inden serum, fordi du på den måde bygger fugten og næringen og i lag, og dermed imødekommer alle din huds behov, men det kan ikke erstatte et serum, da koncentrationen af de aktive ingredienser som regel er meget lavere i en essens Mizon – Snail Repair Intensive Essence – LOKOO Webshop.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top